Ταυρομάχος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Ταυρομάχος (EL)

Βακαλό Γιώργος (1902-1991) (EL)

Γκουάς (EL)
Ο «Ταυρομάχος», αποτελεί μία σύνθεση που στηρίζεται περισσότερο στο φανταστικό. Από την πάνω αριστερή γωνία του πίνακα, ο ταύρος που αποδίδεται με μαύρο χρώμα επιτίθεται στον ταυρομάχο. Το σπαθί και το αίμα στο πάνω μέρος του λαιμού του μαρτυρούν ότι είχε χτυπηθεί λίγο πιο πριν. Ο ταυρομάχος είναι πεσμένος πάνω στο κόκκινο πανί που του χρησίμευσε για να προκαλέσει τον θύτη του. Η σύνθεση είναι ελεύθερη και δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για έναν εφιάλτη. Ο Βακαλό απεικονίζει μόνο τα ουσιώδη για να ολοκληρώσει την παράσταση. Το σώμα του ταυρομάχου μένει ημιτελές, όπως και του ταύρου. Στα δεξιά, ένα κόκκινο μάτι μοιάζει να παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν, στοιχείο που δίνει την αίσθηση του μυστηρίου, αλλά και δίνει στην σύνθεση αινιγματικό περιεχόμενο. (EL)
Ταυρομάχος με ταύρο (EL)

Ζωγραφική (EL)

Γκουάς

27,5 x 37 cm



Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.