Ζάκυνθος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Ζάκυνθος (EL)

Άβλιχος Γεώργιος (1842-1909) (EL)

Λάδι σε μουσαμά (EL)
Η «Ζάκυνθος» αποτελεί μία από τις πρώιμες προσπάθειές του. Πρόκειται για μια πανοραμική άποψη της Χώρας της Ζακύνθου. Στο πρώτο εικονιστικό πλάνο, διακρίνεται η ύπαιθρος που περιβάλλει την πόλη, η οποία αποδίδεται ρεαλιστικά. Στα μέσα της σύνθεσης απλώνεται η πόλη της Ζακύνθου. Προκειμένου να δοθεί η αίσθηση της απόστασης, χρησιμοποιεί το άσπρο χρώμα σε διάφορες διαβαθμίσεις, καθώς και σε μερικά σημεία το καφέ για να δηλωθούν οι στέγες των κτηρίων. Στο βάθος προβάλλουν τα βουνά και οι λόφοι του νησιού. Με έντονες φωτοσκιάσεις αποδίδει ρεαλιστικά τα βράχια. Με ρεαλιστικό τρόπο αποδίδεται και η θάλασσα με ένα ενιαίο γαλάζιο που διακόπτεται από το καθρέφτισμα των κτηρίων στο νερό, αλλά και από τις σκιές που αφήνουν τα σύννεφα του ουρανού. Ο φωτισμός είναι ενιαίος και διάχυτος. (EL)
Τοπίο Ζακύνθου (EL)

Ζωγραφική (EL)

Λάδι


38.5 x 69, 5 cm


1879


Τοπιογραφία (EL)


Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.