Της νύχτας κόρη, Αυγή
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Της νύχτας κόρη, Αυγή

Κωσταρίδη, Βάσω

Μέσα στο ζόφο της γερμανικής κατοχής, στην Αθήνα ξεκινάει κι εκτυλίσσεται η πλοκή του αισθηματικού μυθιστορήματος με τον "αταίριαστο" έρωτα της Αυγής για τον γερμανό Πέτερ -τόσο ανθρώπινος και τόσο απόμακρος από τις αγριότητες των συμπολεμιστών του… Κύρια έγνοια της Αυγής είναι να φυγαδεύσει τον αδελφό της που κινδυνεύει, μαζί με τον Άλκη, ανεπίσημο αρραβωνιαστικό της. Το κεντρικό θέμα -από την πραγματικότητα της ζωής- δένεται με επί μέρους ιστορίες, που εκτείνονται σε τρεις ελληνικές γενιές και αλυσιδωτά γεγονότα. Όπου τρυφερά όνειρα, αναγκαστικοί συμβιβασμοί και φωτεινές ελπίδες περιγράφονται με λυρισμό, ρεαλισμό και πλούσιο αισθηματικό και πνευματικό περιεχόμενο. Το βιβλίο συναρπαστικό κι εμπνευσμένο, ξεχώρισε και αγαπήθηκε από το ευρύτερο ελληνικό κοινό, αλλά και από τους απαιτητικούς βιβλιόφιλους της Λέσχης μας, που το διέδωσαν και με τον πηγαίο ενθουσιασμό τους -από αναγνώστη σε αναγνώστη.

Ελληνική Λέσχη Βιβλίου

Text

Ελλάδα

2014-09-15

κριτικές


Ελληνική Λέσχη Βιβλίου

Εκδόσεις Πιτσιλός

Κείμενο/PDF

application/pdf

Ελληνική γλώσσα

Ελληνική Λέσχη Βιβλίου

oai:elbi.evolutionprojects.gr:37
http://hdl.handle.net/11725/0004000037



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.