Χιονιάς στην Τρίπολη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Χιονιάς στην Τρίπολη

Καραχάλιος, Σπύρος
Καραχάλιος, Σπύρος (EL)

Με παραστατική γλώσσα επιχειρείται όχι τόσο η απόδοση της εικόνας ενός δρόμου της πόλης ενώ χιονίζει, αλλά η υποβολή της σχεδόν κινηματογραφικής και ονειρικής ατμόσφαιρας που δημιουργείται από το χιόνι που πέφτει, το φως που βγαίνει από το μεγάλο παράθυρο ενός άδειου εσωτερικού περιβάλλοντος, τα φανάρια του προηγούμενου αιώνα, και δεξιά, την άκρη του δρόμου που χάνεται σε μυστηριώδες σκοτάδι, με φώτα μόλις να διακρίνονται, σαν αστέρια σε σκοτεινό ουρανό. Τα γαλήνια πρόσωπα των διαβατών, που δεν δείχνουν να ενοχλούνται από το κρύο και οι κομψές, ευθυτενείς φιγούρες τους επιτείνουν την αίσθηση του ονείρου. Ακόμα και ο πρωταγωνιστής της σύνθεσης, σε πρώτο πλάνο, με χαρακτηριστικά που διακρίνονται καλύτερα, παραμένει απόμακρος, αφού τα μάτια και η έκφρασή του κρύβονται από το γείσο του καπέλου του.

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (EL)

Τοπιογραφία
Image
Πίνακας
Λάδι σε καμβά

Ελλάδα


2015


Τέχνη


Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

http://services.lsparnas.evolution-isa.gr/lsparnas/item/352
http://hdl.handle.net/11725/0005000352



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.