Προσωπογραφία
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Προσωπογραφία

Αργυρός, Ουμβέρτος
Αργυρός, Ουμβέρτος (EL)

Μια προσεγμένη, άρτια, κατά μέτωπο προσωπογραφία, σε νατουραλιστικό ύφος μεν, αλλά με στοιχεία κοντά στο πνεύμα του εξπρεσιονισμού, ο οποίος κυριαρχούσε στο Μόναχο, την εποχή που ζούσε εκεί ο ζωγράφος. Χρησιμοποιείται περιορισμένη, σκοτεινή χρωματική γκάμα για να αποδοθεί ένα περιβάλλον με ελάχιστο φως, το οποίο μπαίνει από την αριστερή πλευρά, αφήνοντας σε μυστηριώδες ημίφως τη δεξιά πλευρά του προσώπου του εικονιζόμενου. Το έντονο, σοβαρό βλέμμα που καρφώνει το θεατή πάνω από τα λεπτά γυαλιά είναι το στοιχείο που δημιουργεί την εικόνα ενός ανθρώπου με δυνατή ευφυΐα και πολύπλοκη ψυχοσύνθεση. Τα ακίνητα, σκαμμένα χαρακτηριστικά και το χέρι που στηρίζει το κεφάλι παραπέμπουν σε κατάσταση σκέψης και προβληματισμού.

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (EL)

Image
Πίνακας
Προσωπογραφία
Λάδι σε καμβά

Ελλάδα


2015


Τέχνη


Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

http://hdl.handle.net/11725/0005000393
http://services.lsparnas.evolution-isa.gr/lsparnas/item/393



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.