Οι ποιητές
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
Ο σύνδεσμος στην καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
από την Υπηρεσία Ασφαλούς Διαφύλαξης Ψηφιακού Περιεχομένου του ΕΚΤ.
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SAΟι ποιητές

Ροϊλός, Γεώργιος
Ροϊλός, Γεώργιος (EL)

Πολύ γνωστό έργο που απεικονίζει τον Κωστή Παλαμά και άλλους ποιητές σε συνάντηση. Ακαδημαϊκή αποτύπωση των φυσιογνωμιών και του εσωτερικού, η οποία υποδηλώνει τη γνωριμία του ζωγράφου με τις υστερο-ρομαντικές και ρεαλιστικές τάσεις της γαλλικής ζωγραφικής. Ο Παλαμάς, στηρίζοντας το κεφάλι του στο χέρι που ακουμπά στο τραπέζι, ακούει απορροφημένος τον Αρ. Προβελέγγιο, ο οποίος πιθανόν απαγγέλλει, κινώντας το δεξί του χέρι με εκφραστικότητα. Ο ζωγράφος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην απόδοση του χαρακτήρα και του ηγετικού ρόλου του Κωστή Παλαμά, που τοποθετείται στο κέντρο της σύνθεσης, όπου κατευθύνεται αβίαστα το βλέμμα μας, ωστόσο δεν παραμελεί και το ζωντάνεμα των μορφών των υπολοίπων ποιητών, του Γ. Δροσίνη, του Γ. Στρατήγη, του Ιω. Πολέμη και του Γ. Σουρή, μεταφέροντάς μας κάτι από το πνευματικό κλίμα και την ποιητική ατμόσφαιρα της Β΄ Αθηναϊκής Σχολής.

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (EL)

Image
Πίνακας
Σύνθεση
Λάδι σε καμβά

Ελλάδα


2015


Τέχνη


Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

http://hdl.handle.net/11725/0005000414
http://services.lsparnas.evolution-isa.gr/lsparnas/item/414*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.