Η ιστορία της γραφής

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας   

Αποθετήριο :
Μέδουσα   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Η ιστορία της γραφής (EL)

ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας . Δ' τάξη -- Συγγραφέας (EL)

[25] σ. (EL)
Μέσα από τις σελίδες της εργασίας του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τίτλο «Η ιστορία της γραφής» παρουσιάζονται οι πρώτες μορφές γραφής (σφηνοειδής γραφή, ιερογλυφική γραφή) και τα υλικά γραφής (πέτρινες πλάκες, ξύλινες πινακίδες αλειμμένες με κερί, τα όστρακα, πάπυρος) που χρησιμοποιήθηκαν από διάφορους λαούς (Αιγύπτιοι, Κινέζοι) πριν την ανακάλυψη του χαρτιού. Ειδικότερα εξετάζονται η ανάπτυξη της γραφής στον ελλαδικό χώρο (γραφή των Μινωιτών, αρχαίο ελληνικό αλφάβητο) καθώς και η διδασκαλία της ανάγνωσης, της ορθογραφίας και της γραμματικής στο σχολείο της Αρχαίας Αθήνας. Δίνονται πληροφορίες για την εφεύρεση της τυπογραφίας και τα πολιτιστικά επιτεύγματα αυτής. Επιπλέον επιχειρείται να γίνει αναφορά σε βιβλιοθήκες "του χτες και του σήμερα". Γίνεται αναφορά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και περιγράφονται οι υπηρεσίες πληροφόρησης και τεχνολογίας που παρέχει στους χρήστες της. Τέλος, παραθέτονται φύλλα εργασίας με ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος (όπως το μυστικό κώδικα που έφτιαξε κάθε παιδί). (EL)

Παντσή, Ζωή -- Επιμελητής έκδοσης (EL)



2012


Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (EL)
Τυπογραφία (EL)
Σχολικές εργασίες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (EL)
Γραφή, Ελληνική (EL)
Γραμμική γραφή Β' (EL)
Γραμμική γραφή Α' (EL)
Αιγυπτιακή γλώσσα -- Γραφή, Ιερογλυφική (EL)


Βέροια: [χ.ό.],2012 (EL)

Εικόνα

Ελληνική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.