Φορεσιά Βεροιώτικη

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας   

Αποθετήριο :
Μέδουσα   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY 4.0

Αναφορά Δημιουργού
CC_BY



Φορεσιά Βεροιώτικη (EL)

Βεροιώτικο φόρεμα ανοικτού χρώματος με σχέδια στην ύφανσή του, ίδιου χρώματος, μεταξωτή τραχηλιά στο λαιμό, μανικάκια, χρυσοκέντητο κοντογούνι, μαργαριτάρι και φλουριά στο λαιμό -- Νέα στοιχεία είναι το Φακιόλι στο κεφάλι με μαργαριτάρια καρφωμένα στον κατιφέ(βελούδινη κορδέλα). Το μεταξωτό ζωνάρι στη μέση και το Μακρυλέμπαντο, το επίσημο χειμερινό επανωφόρι, χρυσοκέντητο στο λαιμό στις μανσέτες και γύρω - γύρω στον ποδόγυρο -- Το φόρεμα από πιέτες, το ίδιο και η ποδιά. Μεταξωτό μαντηλάκι, τραχηλιά μεταξωτή, φλουριά στο λαιμό και τζουμπές (χειμωνιάτικο ένδυμα) -- Φόρεμα πλισεδάτο από ατλάζι χρώματος μπλέ, το ίδιο και η ποδιά. Ζωνάρι βαμβακομέταξο κεντημένο με χρυσό στις άκρες. Τραχηλιά μεταξωτή και μανικέτια, κοντογούνι (χειμωνιάτικο ένδυμα επενδυμένο με γούνα αλεπούς), μαργαριτάρι και φλουριά (EL)

Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας -- Διαθέτης (EL)

[Υφαντική - Κεντητική] (EL)

Κεντητική (EL)
Λαϊκές φορεσιές (EL)
Συλλογή Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας (EL)
Υφαντική (EL)
Συλλογή Τοπικού Ενδιαφέροντος (EL)
Ενδυμασίες (EL)
Embroidery (EN)
Clothing (EN)
Folk dresses (EN)
Weaving (EN)


Εικόνα

Ελληνική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.