δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
Τμήμα χάλκινου δαχτυλιδιού. Σώζεται η αμυγδαλόσχημη σφενδόνη η οποία φέρει εγχάρακτη βουκολική παράσταση. Παριστάνεται ο Πάνας σε βηματισμό να παίζει δίαυλο. Ο Πάνας είναι γυμνός από τη μέση και πάνω και από τη μέση και κάτω είναι τραγόμορφος. Μπροστά του απεικονίζεται κριάρι με σώμα επίμηκες και τρίχωμα που αποδίδεται με εγχαράξεις. Τα χαρακτηριστικά και των δύο μορφών αποδίδονται με λεπτομέρεια. Στα άκρα της σφενδόνης σώζονται τμήματα του δακτυλίου. Το αντικείμενο είναι αρκετά οξειδωμένο.
(EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Karditsa
(EN)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.