δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
Κεφαλή πήλινου ειδωλίου. Σώζεται ως το ύψος του λαιμού. Συγκολλημένη σε κάποια τμήματα. Φέρει ίχνη μελανού επιχρίσματος στην επιφάνεια και κάποια ραγίσματα. Η μορφή αποδίδεται κατενώπιον. Το πρόσωπο είναι ωοειδές και τα χαρακτηριστικά αρκετά φθαρμένα. Τα μάτια αποδίδονται μέσα σε βαθιές κοιλότητες, η μύτη ευθύγραμμη αποκρουσμένη στο τελείωμά της. Το μέτωπο είναι χαμηλό και το πηγούνι στρογγυλό. Στο δεξί αυτί φορά σκουλαρίκι (;). Στο κεφάλι φοράει οξυκόρυφο πίλο που κοσμείται με πλαστική διακόσμηση κισσόφυλλου στο κέντρο, ενώ δεξιά σώζεται τμήμα της υπόλοιπης πλαστικής φυτικής διακόσμησης. Θα μπορούσε να πρόκειται για γυναικείο ειδώλιο αλλά και για ειδώλιο του θεού Διονύσου. Πίσω θα υπήρχε οπή αερισμού, που τώρα λόγω της απόκρουσης στο πίσω τμήμα του κεφαλιού δεν είναι ορατή. Ο πηλός είναι ερυθρωπός, χονδρόκοκκος με προσμίξεις.
(EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Karditsa
(EN)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.