δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
Χάλκινο δακτυλίδι με ελαφρά εξηρμένη ορθογώνια σφενδόνη. Στην άνω επιφάνειά της υπάρχει εγχάρακτη διακόσμηση Χ. Στα σημεία ένωσης του κρίκου και της σφενδόνης, εκατέρωθεν των στενών πλευρών αυτής, διαμορφώνονται δύο πλαστικά εξάρματα τριγωνικής μορφής με ημικυκλική διατομή στην άνω απόληξή τους. Επιπλέον στο μέσο της καθεμίας από τις μακρές πλάγιες όψεις της σφενδόνης διαμορφώνεται από ένα μικρότερο πλαστικό τριγωνικό έξαρμα Οι δύο νοητοί άξονες που προκύπτουν από τα τέσσερα εξάρματα στην άνω επιφάνεια της σφενδόνης διαμορφώνουν σταυρό.
(EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Thesprotia
(EN)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.