IThrAeg E065: Επιτύμβια επιγραφή

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
In Copyright (InC)

Σε καθεστώς Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Περιορισμένη Χρήση
κοινοποιήστε το τεκμήριοIThrAeg E065: Επιτύμβια επιγραφή (EL)
IThrAeg E065: Epitaph (EN)

Επιτύμβια στήλη από λευκό μάρμαρο, πιθανώς θασιακό. Φέρει ανάγλυφη παράσταση ήρωος ιππέως μέσα σε παραλληλόγραμμο βάθυσμα, το οποίο ορίζουν λεπτές παραστάδες με επίκρανα και οριζόντιο επιστύλιο. Ο ίππος απεικονίζεται σε έντονο καλπασμό προς τα δεξιά, ενώ ο αναβάτης φέρει βραχύ χιτώνα, αναξυρίδες και χλαμύδα που κυματίζει προς τα πίσω, φορεί κράνος και στην μέση του τελαμώνα με ξίφος. Στο ανυψωμένο δεξιό χέρι κρατά δόρυ, ενώ στο αριστερό μεγάλη επιμήκη ασπίδα. Στον χώρο πίσω από το κυρίως θέμα διακρίνεται μικρός ιπποκόμος, που στηρίζει στον αριστερό του ώμο δύο δόρατα. Μέρος του δεξιού σκέλους του αλόγου, το κάτω δεξιό άκρο και τα πρόσωπα του ιππέως και του ιπποκόμου, καθώς επίσης το αριστερό μέρος του επιστυλίου και το ανώτερο μισό της αριστερής παραστάδας έχουν αποκρουσθεί. (EL)
μάρμαρο, λευκό (EL)
Διαστάσεις: 1,25x0,89x0,265. (EL)
Διάστιχο: -. (EL)
Ύψος γραμμάτων: 0,01 κατά τους Avezou και Picard (σημειώνουν την αδυναμία ακριβούς υπολογισμού του ύψους, επειδή το ανάγλυφο βρισκόταν εντοιχισμένο σε υψηλό σημείο). (EL)

Ινστιτούτο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας/ ΕΙΕ (EL)

στήλη (EL)

μάρμαρο, λευκό (EL)
Επιγραφική (EL)
Επιγραφές (EL)
Επιτύμβια επιγραφή (EL)
επιτύμβια (EL)
στήλη (EL)
Funerary Inscription (EN)


Publisher: Εθνικόν Ίδρυμα Ερευνών - Κέντρον Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος
Author: Ἀντιγόνη Ζουρνατζῆ.
Author: Μαρία Γαβριέλλα Παρισάκη.
Date: 2005
Title: "Ἐπιγραφὲς τῆς Θράκης τοῦ Αἰγαίου, μεταξὺ τῶν ποταμῶν Νέστου καὶ Ἕβρου (Νομοὶ Ξάνθης, Ῥοδόπης καὶ Ἕβρου)"
Place: Ἀθῆναι
Author: Σελήνη Ψωμᾶ.
Author: Λουίζα Δ. Λουκοπούλου.
Publisher: Υπουργείο Πολιτισμού - ΙΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

Ξάνθη, Άβδηρα (EL)

1ος π.Χ. αι.

Εικόνα

Ελληνική γλώσσα

Όπως για όλα τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, για την αναπαραγωγή των απεικονίσεων των ενεπίγραφων μνημείων απαιτείται άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα επιστημονικά δεδομένα των συλλογών αποτελούν καρπό της ερευνητικής εργασίας των ερευνητών και συνεργατών του Ινστιτούτου, κατά συνέπεια τα πνευματικά τους δικαιώματα ανήκουν στο Ινστιτούτο Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, υπό τον όρο ότι γίνεται αναφορά στην προέλευσή τους. (EL)
As for all monuments of cultural heritage, permission from the Greek Ministry of Culture is required for the reproduction of photographs of the inscriptions. The scientific data of the collection is the product of research work undertaken by researchers and collaborators of the Institute, therefore copyright for all data in the collection belongs to the Institute for Greek and Roman Antiquity of the National Hellenic Research Foundation. These data may be used freely, provided that there is explicit reference to their provenance. (EN)

http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.