Μια δημοκρατική κοινωνία χαρακτηρίζεται από ισονομία, ισοτιμία και ισότητα, γεγονός που εξασφαλίζεται μέσω της διασφάλισης της ισότητας ευκαιριών για όλους τους πολίτες.
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι άτομα που, λόγω της δομής της κοινωνίας σήμερα, βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνικο-οικονομικής ζωής.
Πιστεύοντας και υποστηρίζοντας την αρχή ότι η διαφορά είναι δικαίωμα και όχι μειονέκτημα, τα άτομα με ειδικές ανάγκες διεκδικούν την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία μας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Θα πρέπει η κοινωνία μας να δεχτεί στους κόλπους της και τα άτομα που έχουν διαφορετικές ικανότητες και δεξιότητες και να τις αξιοποιήσει παραγωγικά.
Έχοντας απόλυτη πίστη στο γεγονός ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι και πρέπει να είναι ισότιμοι πολίτες, τη στιγμή που το κράτος αδιαφορεί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και κοινωνικοί παράγοντες επιμένουν να κρατήσουν την ελπίδα ζωντανή.