Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» αποτελείται από έξι τμήματα: Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας, Πολιτιστικού Τουρισμού & Επικοινωνίας, Διαχείρισης Ακινήτων, Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος και Διοικητικής & Οικονομικής Διαχείρισης. Οι τομείς δραστηριότητας της σχετίζονται με τον τουρισμό, τον αθλητισμό, την προετοιμασία και την εφαρμογή εθνικών ή ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης κ.α. Επιπλέον, μέρος των αρμοδιοτήτων της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» αποτελεί και η διαχείριση δημοτικών και άλλων οργανισμών, όπως το Δημοτικό Τουριστικό Κέντρο Πληροφοριών, η Δημοτική Αγορά, το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠμεα), το Φρούριο της Καβάλας, η Δημοτική Σχολή Χορού κ.α.


αποθετήριο | 114 τεκμήρια

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη «Φρούριο της Καβάλας» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Φρούριο της Καβάλας: Από το Βυζάντιο στον 21ο Αιώνα. Ψηφιακή Αναστήλωση και Βιωματική Περιήγηση» το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. Η ψηφιακή βιβλιοθήκη αποτελεί τμήμα της εν λόγω πράξης, στην οποία παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα εικονικής διαδραστικής αναπαράστασης, διαδικτυακής γνωσιακής πύλης, αναβίωσης και προβολής της Ακρόπολης της Καβάλας προσφέροντας στον χρήστη μία πολύπλευρη πολιτισμική και εκπαιδευτική εμπειρία. Το «Φρούριο της Καβάλας» περιλαμβάνει πονήματα, κείμενα και δημοσιεύσεις από επιστημονικά συμπόσια, δημόσια έγγραφα, γκραβούρες, αποδελτιώσεις, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό, στο πλαίσιο της τεκμηρίωσης της ιστορικότητας και διαχρονικότητας της περιοχής της Ακρόπολης της Καβάλας.

Δείτε όλα τα τεκμήρια της συλλογής μέσα απο το SearchCulture.gr

Πλοηγηθείτε στο περιεχόμενο επιλέγοντας ΕΚΤ τύπο τεκμηρίου:
Φωτογραφία (111), Δισδιάστατα γραφικά (111), Εκτύπωση (108), Ταχυδρομική κάρτα (108), Κάρτα (108), Κείμενο (4), Έγγραφο (2), Βιβλίο (1), Απόκομμα (1)