Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας φιλοξενείται στο ανακατασκευασμένο και ανακαινισμένο κτήριο, στο οποίο στεγαζόταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κέντρο της πόλης. Στόχοι της Βιβλιοθήκης είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες των χρηστών της Βιβλιοθήκης, η δωρεάν πρόσβαση σε πηγές και υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης με τη χρήση υπερσύγχρονης τεχνολογίας, η παροχή ενός χώρου καθημερινής μάθησης και κοινωνικής συνοχής και η δημιουργία ενός ελκυστικού φυσικού περιβάλλοντος υποστηριζόμενου από υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό.


αποθετήριο | 39 τεκμήρια

Οι κώδικες της Ιεράς Μονής Ρουσάνου, έχουν γραφεί από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα. Πρόκειται κυρίως για Λειτουργικά Βιβλία, Μηναία, Παρακλητικές, Συναξαριστές, Λόγους Εκκλησιαστικών Πατέρων, Δογματικά κ.ά.
Τον Φεβρουάριο του 2019 η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, ανέλαβε το έργο «Ψηφιοποίηση, Διαχείριση και Καταλογογράφηση της συλλογής χειρογράφων της Ιεράς Μονής Ρουσάνου». Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση των κειμηλίων της πολιτιστικής κληρονομιάς και η πρόσβαση, σε υψηλής ποιότητας ανάλυση, της ακαδημαϊκής κοινότητας στο θησαυρό των Μονών των Μετεώρων.

Δείτε όλα τα τεκμήρια της συλλογής μέσα απο το SearchCulture.gr

Πλοηγηθείτε στο περιεχόμενο επιλέγοντας ΕΚΤ τύπο τεκμηρίου:
Βιβλίο (39), Κείμενο (39), Χειρόγραφο (39), Κώδικας (39)