Θραύσμα από ερυθρόμορφο κρατήρα [Π 8901 Β]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΘραύσμα από ερυθρόμορφο κρατήρα [Π 8901 Β]

Στο θραύσμα Π 8901Β που προέρχεται από ερυθρόμορφο κρατήρα, απεικονίζεται σάτυρος σε ανακεκλιμένη στάση. Στρέφεται προς τα δεξιά, όπου βρίσκεται πιθανόν γυναικεία μορφή από την οποία διατηρείται τμήμα στήθους. Με το αριστερό του χέρι την ακουμπά στον ώμο ενώ στο δεξί του χέρι κρατά θύρσο. Στο κεφάλι φέρει στεφάνι με φύλλα κισσού. Το έδαφος της παράστασης ορίζεται από διακοσμητική ζώνη με γραπτούς μαιάνδρους. Το έκθεμα ανήκει στον 4ο αιώνα π.Χ. Βιβλιογραφική αναφορά: Guest-Papamanoli Α. και Lambraki Α. “Les grottes de Léra et de l'Arkoudia en Crète occidentale aux époques préhistoriques et historiques,” ΑΔ 31, 1976, Μελέτες, 178-243.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

Αγγεία-Σκεύη (EL)

Πηλός

Θραύσμα (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (EL)

Πλάτος = 7,7 εκ
Ύψος= 7,5 εκ.

Χανιά (EL)
Σπήλαιο Λερά Ακρωτηρίου (Χανιά) (EL)

Πρώιμος 4ος αι. π.Χ. (EL)

2014-05-06 (EL)

Εικόνα

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.