Δίωτος σκύφος με πόδι [Π 4626]

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΔίωτος σκύφος με πόδι [Π 4626]

Δίωτος σκύφος με πόδι. Έχει κωνικό σώμα, κυλινδρικό πόδι, δισκοειδή βάση, κοίλη εσωτερικά, χείλος έντονα έξω νεύον, σχεδόν οριζόντιο και δύο κάθετες ταινιωτές λαβές. Φέρει γραπτή διακόσμηση από καστανέρυθρη βαφή. Πυκνή σειρά από παχειές, επάλληλες, κάθετες γραμμές διατρέχει το περιχείλωμα ενώ επάλληλες, οριζόντιες γραμμές διακρίνονται στις λαβές. Πλατειά ταινία διατρέχει το χείλος, εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ ανάλογη διακρίνεται και κάτω από τις λαβές. Στη ζώνη που διαμορφώνεται στο ύψος των λαβών, και στις δύο πλευρές του αγγείου μεταξύ των λαβών, απεικονίζεται σε μετώπη, οριζόμενη από ομάδες κάθετων και οριζόντιων γραμμών, οριζόντια τεθλασμένη γραμμή. Πυκνές, επάλληλες, οριζόντιες ταινίες διακοσμούν το υπόλοιπο σώμα ενώ ανάγλυφη νεύρωση διακρίνεται στην αρχή του ποδιού. Το αγγείο προέρχεται από τάφο στις Βούβες Κισσάμου και χρονολογείται στη Γεωμετρική περίοδο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (EL)

(3D) Αγγεία-Σκεύη (EL)

Αγγείο (EL)
Ταφικό αντικείμενο (EL)


Αρχείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Ύψος= 17,5 εκ.
Διάμετρος χείλους= 21,6 εκ.

Χανιά (EL)
Βούβες (Κίσσαμος) (EL)

800 π.Χ. (EL)
Γεωμετρική εποχή (EL)
700 π.Χ. (EL)

2014-05-16 (EL)

Τρισδιάστατο μοντέλο

Αρχαία ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.