Ο Θανάσης Καράμπελας κατάγονταν από τα Βέρβενα της Κυνουρίας κι έζησε στα τέλη του 18ου αρχές του 19ου αιώνα στην εποχή του ονομαστού κλέφτη Ζαχαριά, του οποίου ήταν πρωτοπαλίκαρο

Ο Θανάσης Καράμπελας κατάγονταν από τα Βέρβενα της Κυνουρίας κι έζησε στα τέλη του 18ου αρχές του 19ου αιώνα στην εποχή του ονομαστού κλέφτη Ζαχαριά, του οποίου ήταν πρωτοπαλίκαρο
see the original item page
in the repository's web site and access the digital file of the item*
use
the file or the thumbnail according to the license:
CC BY-NC-ND 4.0 GR
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives
CC_BY_NC_ND



Ο Θανάσης Καράμπελας κατάγονταν από τα Βέρβενα της Κυνουρίας κι έζησε στα τέλη του 18ου αρχές του 19ου αιώνα στην εποχή του ονομαστού κλέφτη Ζαχαριά, του οποίου ήταν πρωτοπαλίκαρο (EL)

Του Θανάση Καράμπελα (EL)

Τυροβολάς , Ιωάννης Η.
Νικολάου Γεωργία

Ο Θανάσης Καράμπελας κατάγονταν από τα Βέρβενα της Κυνουρίας κι έζησε στα τέλη του 18ου αρχές του 19ου αιώνα στην εποχή του ονομαστού κλέφτη Ζαχαριά, του οποίου ήταν πρωτοπαλίκαρο. Ο Θανάσης Καράμπελας ύστερα από μανιώδη καταδίωξη από του Τούρκους, αναγκάστηκε να καταφύγει στη Ρούμελη, όπου ενώθηκε με τον Μπουκουβάλα, μαζί με τον οποίον είχαν γίνει το φόβητρο των Τούρκων. Σκοτώθηκε κοντά στο Μέτσοβο πολεμώντας τους Τούρκους. (EL)

Παράδοση (EL)

Βέρβενα Αρκαδίας


1992



4470
<p>ΚΕΕΛ, χφο 4470, σ. 155</p>

Undetermined

Text




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)