Η τοποθεσία "Τουρκοκίφορος", που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Μπαρμπίτσας, λεγότανε παλιότερα "Τουρκοκίβουρο" "τούρκικο κιβούρι - μνήμα", γιατί στο σημείο εκείνο επί Τουρκοκρατίας έγινε σκληρή συμπλοκή μεταξύ Τούρκων και Κλεφτών, όπου σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι κι ο τόπος εκείνος έγινε το κιβούρι τους, ονομάστηκε "Τουρκοκίβουρος", που με τον καιρό έγινε "Τουρκοκίφορος"

Η τοποθεσία
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Η τοποθεσία "Τουρκοκίφορος", που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Μπαρμπίτσας, λεγότανε παλιότερα "Τουρκοκίβουρο" "τούρκικο κιβούρι - μνήμα", γιατί στο σημείο εκείνο επί Τουρκοκρατίας έγινε σκληρή συμπλοκή μεταξύ Τούρκων και Κλεφτών, όπου σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι κι ο τόπος εκείνος έγινε το κιβούρι τους, ονομάστηκε "Τουρκοκίβουρος", που με τον καιρό έγινε "Τουρκοκίφορος" (EL)

Ρουμελιώτης, Παναγιώτης

Η τοποθεσία "Τουρκοκίφορος", που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Μπαρμπίτσας, λεγότανε παλιότερα "Τουρκοκίβουρο" "τούρκικο κιβούρι - μνήμα", γιατί στο σημείο εκείνο επί Τουρκοκρατίας έγινε σκληρή συμπλοκή μεταξύ Τούρκων και Κλεφτών, όπου σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι κι ο τόπος εκείνος έγινε το κιβούρι τους, ονομάστηκε "Τουρκοκίβουρος", που με τον καιρό έγινε "Τουρκοκίφορος". Άλλη σχετική παράδοσι λέει, ότι στον "Τουρκοκίφορο", γύρω στα 1775, οι Αρβανίτες, σε μια επιδρομή τους στη Μπαρμπίτσα, σκότωσαν τον αδερφό του Καπετάν-Ζαχαριά, Παντελή Παντελάκο, μαζί μ' άλλους Μπαρμπιτσιώτες, γι' αυτό ωνομάστηκε έτσι. (EL)

Παράδοση (EL)

Μπαρμπίτσα Λακωνίας (EL)


1973



<p>ΚΕΕΛ, χφο. 3773, σ. 297</p>
3773

Απροσδιόριστη

Κείμενο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.