ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ Χρόνης (1941) “Αυτοπροσωπογραφία”, 1993

ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ Χρόνης (1941) “Αυτοπροσωπογραφία”, 1993

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα   

Αποθετήριο :
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ Χρόνης (1941) “Αυτοπροσωπογραφία”, 1993 (EL)

ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ Χρόνης (1941) (EL)

Σ` ένα συνεχή διάλογο με τον εαυτό του και τα οικεία του πρόσωπα εξελίσσεται η ζωγραφική του Mπότσογλου από τα πρώτα ρεαλιστικά του έργα, του τέλους της δεκαετίας του `60 με τον καθαρά κοινωνικο- πολιτικό χαρακτήρα, ως τις εναγώνιες προσπάθειες εσωτερικής αναζήτησης και επαναπροσδιορισμού του γυμνού -ανδρικού ή γυναικείου- των τελευταίων χρόνων. `Eικόνες του σώματος` σε μια επιχείρηση αυτογνωσίας όταν πρόκειται για τον εαυτό του ή επικοινωνίας και αποδοχής όταν πρόκειται για το μοντέλο του, μεταφέρονται στο μουσαμά με τον απαιτούμενο σεβασμό, αφού η ένταση και το πάθος δεν διαλύουν ποτέ την ενότητα της εικόνας. Aπεναντίας με μια λυρική δραματικότητα επανακαθορίζει τη θέση του σώματος μέσα στο χώρο, ακέραιο και ολοκληρωμένο με τη συγκινησιακή φόρτιση που η γνωριμία μαζί του προσδίδει. (EL)

Λάδι σε μουσαμά (EL)


1993


Η γενιά του 1960 (EL)
20ός αιώνας (EL)



Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.