ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ Μιχάλης (1933) “Ολλανδία”, 1991

ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ Μιχάλης (1933) “Ολλανδία”, 1991

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα   

Αποθετήριο :
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ Μιχάλης (1933) “Ολλανδία”, 1991 (EL)

ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ Μιχάλης (1933) (EL)

Tα έργα του Kατζουράκη, εξωτερικεύσεις σε μια καθαρά εικαστική γλώσσα, δεν ανάγονται με κανένα τρόπο στην αισθητή πραγματικότητα. Mε μια συμφωνία γραμμων και επιπέδων, μέσα στα πλαίσια της αφηρημένης γεωμετρικής ζωγραφικής και μέσα από τη συνεχή αλληλεπίδραση χρώματος και γεωμετρικού σχήματος αναζητά το νοηματικό περιεχόμενο της δημιουργίας. Ξεκινώντας από έντονα χρώματα μετατοπίζεται προς άλλα περισσότερο γήινα, με τα οποία κτίζει τις επιφάνειες, αντιμετωπίζοντάς τα ως μέσο έκφρασης συναισθημάτων χωρίς να διαταράσσεται η αρμονία. `Eτσι η σύνθεσή του γίνεται μια λυρική αφηρημένη εξπρεσιονιστική απεικόνιση, η οποία δεν χάνει το χαρακτήρα της κι όταν ακόμη περεμβάλλονται κάποια υλικά -ξύλα, λαμαρίνα, χαρτόνι- αφού συνυπάρχουν με ακαθόριστα τα όριά τους. (EL)

Μικτή τεχνική σε καραβόπανο (EL)



1991


Η γενιά του 1960 (EL)
20ός αιώνας (EL)



Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.