Μεσαιωνικός πύργος Πολιτικών

 

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριο

1204 - 1600 (EL)
Μεσαιωνικός πύργος Πολιτικών (EL)


Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας (EL)
Κτίσμα μάρτυρας της φεουδαλικής οργάνωσης που αναπτύχθηκε στο νησί. Είναι ο χώρος διαμονής του άρχοντα φεουδάρχη με την οικογένειά του, τόπος συγκέντρωσης των υποτελών και αποθήκη για την αγροτική παραγωγή από τα κτήματά του. Σε περίπτωση κινδύνου είναι απόρθητος. Εσωτερικά χωρίζεται σε τέσσερις ορόφους που επικοινωνούν με ξύλινη σκάλα και στεγάζεται με ημικυλινδρικό θόλο. Η είσοδος ανοίγεται στο δεύτερο όροφο. Η πρόσβαση σε αυτήν θα γινόταν με ξύλινη κλίμακα, που θα μπορούσε εύκολα να αφαιρεθεί σε περίπτωση κινδύνου. Οι τοξοθυρίδες στους τοίχους και οι επάλξεις φανερώνουν τον οχυρό και αμυντικό του χαρακτήρα. Ο πύργος σήμερα είναι επισκέψιμος έπειτα από τις εργασίες αποκατάστασής του στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (2011-2014). Έκθεση με πληροφοριακό υλικό στο εσωτερικό του συμπληρώνει το έργο της ανάδειξής του. (EL)
Inventory number 3939 (EN)Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας (EL)
The Ephorate of Antiquities of Euboea (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας (EL)


2015-04-15T00:00:00.000+03:00


Εικόνα

Μη γλωσσολογικό περιεχόμενο - Μη εφαρμόσιμο

Creative Commons Αναφορά Μη Εμπορική Χρήση Όχι Παράγωγα Έργα 4.0
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-ND 4.0): Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.