Οδός Στρατάρχου Καραϊσκάκη

Οδός Στρατάρχου Καραϊσκάκη

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Χαϊδαρίου   

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Χαϊδαρίου   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Οδός Στρατάρχου Καραϊσκάκη (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου
Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Η σημερινή οδός Στρατάρχου Καραϊσκάκη είναι ο κεντρικότερος δρόμος του Δήμου Χαϊδαρίου, αλλά και εξέχουσας σημασίας δρόμος ανά ιστορικές περιόδους. Συνδέει τα σημεία αναφοράς δύο ιστορικών περιόδων και τη σημασία τους για την πόλη, αφενός της Ιεράς Οδού κατά την κλασική αρχαιότητα και αφετέρου του Πύργου Παλατάκι στις μάχες του Χαϊδαρίου το 1821. Από τον 19o αιώνα η οδός Στρατάρχου Καραϊσκάκη περιλάμβανε πάντα δύο επίπεδα, το ένα εκ των οποίων είναι ασφαλτοστρωμένος δρόμος για την κίνηση οχημάτων και το δεύτερο είναι πεζοδρομημένο πευκόφυτο τμήμα, που βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο και αποτελεί δρόμο περιπάτου. Σήμερα η οδός Στρατάρχου Καραϊσκάκη είναι το επίκεντρο της οικονομικής και εμπορικής ζωής της πόλης, μια ευχάριστη διαδρομή για τους λάτρεις της πεζοπορίας και παράλληλα πόλος αναψυχής που συγκεντρώνει επισκέπτες από ολόκληρη την Αθήνα. Ο ιστορικός δρόμος της οδού Καραϊσκάκη ομόφωνα, με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου 309/75 και 656/99, έχει χαρακτηριστεί πεζόδρομος και έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της πόλης. Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση του πεζόδρομου ξεκίνησε το 1977 επί δημάρχου Δημήτρη Γιαχνή, συνεχίστηκε επί δημάρχου Δημήτρη Σκαμπά και ολοκληρώθηκε επί δημάρχου Κυριάκου Ντηνιακού. To 1997-98, επί δημάρχου Κώστα Σπηλιόπουλου, προχώρησε η συνολική αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του δρόμου. Οι πλακοστρώσεις, η ανακατασκευή των περιπτέρων, η βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού της οδού και στα δύο επίπεδα, αλλά και ο συνολικός καλλωπισμός του πευκόφυτου τμήματος και των γωνιών πρασίνου συνέβαλαν στην εμπορική ανάπτυξη του δρόμου. (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου
Δήμος Χαϊδαρίου (EL)


Χαϊδάρι


2014-05-12




Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου
Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Χαϊδαρίου

http://services.haidari.evolution-isa.gr/haidari/item/1029
http://hdl.handle.net/11725/0002001029



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.