Το εσωτερικό του Σπηλαίου Πανός στο Δαφνί

 

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Χαϊδαρίου

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Χαϊδαρίου

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
κοινοποιήστε το τεκμήριοΤο εσωτερικό του Σπηλαίου Πανός στο Δαφνί (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Το σπήλαιο του Πανός χρησιμοποιούνταν ως λατρευτικός χώρος, με θυσίες-προσφορές μικρών ζώων στο θεό Πάνα. Τη χρήση αυτή επιβεβαιώνουν και τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στο εσωτερικό του. Συγκεκριμένα, έχουν ανακαλυφθεί οστά μικρών ζώων, τμήματα αγγείων και πήλινων ειδωλίων με ίχνη καύσης. Τα περισσότερα όστρακα και τμήματα αγγείων προέρχονταν από λουτροφόρους, με το χαρακτηριστικό πολύ στενό και υψηλό λαιμό. Αυτά τα αγγεία χρησιμοποιούνταν κυρίως στην τελετουργία των γάμων και στις κηδείες άγαμων προσώπων. Μερικά από αυτά φέρουν γραπτή διακόσμηση, μελανόμορφη και ερυθρόμορφη, με εξαιρετική τεχνοτροπία, αναπαριστώντας Σιληνούς, το θεό Πάνα, την Αφροδίτη (μυθολογία) και άλλες γυναικείες μορφές. (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου (EL)


γεωλογία (EL)


Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Χαϊδάρι (EL)


2014-05-12


Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Χαϊδαρίου
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.