Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δήμος Χαϊδαρίου   

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δήμου Χαϊδαρίου   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 3.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_SA



Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου
Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης (Χαϊδάρι), είναι ένας χώρος πρασίνου και ιστορικής μνήμης για το Χαϊδάρι και εκτείνεται σε έκταση 65 στρεμμάτων. Το μεγαλύτερο τμήμα του (50 στρ.) ανήκε στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου (ΚΕΔΒ, ΚΕΒΟΠ) και παραχωρήθηκε στο Δήμο από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης (Τ.Ε.Θ.Α.) το 1997, ενώ το υπόλοιπο αποκτήθηκε το 2001. Ένα μέρος του Πάρκου, περίπου 40 στρ. κατασκευάστηκε σε συνεργασία της Νομαρχίας Αθηνών με το Δήμο Χαϊδαρίου και ολοκληρώθηκε το 2009. Οι χώροι του περιλαμβάνουν πολύ πράσινο και λειτουργίες αναψυχής όπως ανοικτό θέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις, διαδρομές περιπάτου κλπ. Ο χώρος αυτός δεν είναι απλά ένας χώρος αναψυχής, αλλά και μία απόδοση τιμής σε όσους βασανίστηκαν στο τρομερό Μπλοκ 15 και εκτελέστηκαν στο Χαϊδάρι κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής, στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Υπάρχει προγραμματισμός από τη Νομαρχία Αθηνών για επέκταση του Πάρκου Ιστορικής Μνήμης, κατά περίπου 25 στρέμματα, προς το Αττικό Νοσοκομείο και προς το Πάρκο Νεολαίας Χαϊδαρίου, ώστε να επισφραγιστεί αυτός ο χώρος πρασίνου και να εμπλουτιστεί με άλλες δραστηριότητες, κάνοντάς το ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου εντός του δυτικού αστικού ιστού. (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου
Δήμος Χαϊδαρίου (EL)


Χαϊδάρι


2014-05-12


φυσιολατρία
ιστορία


Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Δήμος Χαϊδαρίου
Δήμος Χαϊδαρίου (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Χαϊδαρίου

http://hdl.handle.net/11725/0002001292
http://services.haidari.evolution-isa.gr/haidari/item/1292



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.