δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-SA 4.0
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
Pinkillo
(EN)
Pinkillo
(EN)
Παπαγεωργίου Νικόλαος
Αποτελείται από έναν κυλινδρικό αυλό. Κατά μήκος του προσφέρονται επτά τρύπες δαχτυλοθεσίας, εκ των οποίων η τελευταία αποτελεί ζεύγος, για τη δημιουργία μικροδιαστήματος. Στην κορυφή του εντοπίζεται επιστόμιο.
(EL)
Το pinkilo (άλλες ονομασίες: pingüillo, pingullo) συναντάται σε Αργεντινή, Εκουαδόρ, Περού, Βόρεια Χιλή, Κολομβία, Βενεζουέλα και Βολιβία. Συνήθως έχει μήκος 30-40 cm και κατασκευάζεται από μπαμπού. Παράγει δυνατό ήχο, ο δακτυλισμός του είναι όμοιος με της φλογέρας και παράγει διατονική και χρωματική κλίμακα. Έχει έκταση δύο οκτάβες. Τα περισσότερα pinkillo έχουν τέσσερις ή πέντε τρύπες. Σε αυτήν την περίπτωση εμφανίζεται με διακόσμηση που το εντάσσει στο κράτος προέλευσης. Αποτελεί τουριστικό μουσικό όργανο.
(EL)
Ξύλινο Πνευστό
(EL)
Τρισδιάστατα Αντικείμενα και Έργα Τέχνης ▶ Εργαλεία και εξοπλισμός Μουσικό όργανο
(EL)
Ξύλο
Παραγουάη
(EL)
Νότια Αμερική ΠαραγουάηΚράτος/χώρα Paraguay | Republic of Paraguay
Μ. Ο. Αερόφωνο
(EL)
Γράμματα και τέχνες ▶ Παραστατικές τέχνες ▶ Μουσική ▶ Μουσικά είδη Παραδοσιακή μουσική
(EL)
Γράμματα και τέχνες ▶ Παραστατικές τέχνες ▶ Μουσική Μουσικά όργανα
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.