Σχέδιο - σχέδιο χειροποίητο με υδροχρώματα σε χαρτόνι. Απεικονίζει γυναίκα με παραδοσιακή φορεσιά Κομοτηνής Θράκης

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΣχέδιο - σχέδιο χειροποίητο με υδροχρώματα σε χαρτόνι. Απεικονίζει γυναίκα με παραδοσιακή φορεσιά Κομοτηνής Θράκης (EL)

Ταρσούλη Αθηνά (EL)

σχέδιο χειροποίητο σε χαρτόνι μπεζ-εκρού με υδροχρώματα βυσσινί-μπορντώ, λευκό, κίτρινο, γαλάζιο. Απεικονίζει γυναίκα με παραδοσιακή φορεσιά από την Κομοτηνή Θράκης. Φέρει υπογραφή "Α. Ταρσούλη" με μολύβι στην κάτω δεξιά γωνία. Το χαρτόνι είναι τοποθετημένο σε θήκη από χαρτόνι μπεζ, το οποίο σχηματίζει πλαίσιο στο σχέδιο και φέρει κάτω αριστερά του σχεδίου σημείωση με μολύβι "Κομοτινής", στην επάνω στενή πλευρά επιγραφή με μολύβι "Θράκη" και στην επάνω δεξιά γωνία με μολύβι "48". Στην πίσω όψη, στην επάνω π (EL)
Κατάσταση: καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: σχέδιο. ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: βυσσινί-μπορντώ, λευκό-άσπρο, κίτρινο, γαλάζιο. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

παραδοσιακή (EL)
λαογραφία (EL)
φορεσιά (EL)
Θράκη (EL)
Κομοτηνή (EL)
Ταρσούλη (EL)
ζωγραφική (EL)
γυναικεία (EL)
Χάρτινα (EL)
ενδυμασία (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10214*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.