Ανάτυπο - δύο ανάτυπα φύλλα, τα οποία απεικονίζουν σχέδια από κεντήματα της Πάτμου

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΑνάτυπο - δύο ανάτυπα φύλλα, τα οποία απεικονίζουν σχέδια από κεντήματα της Πάτμου (EL)

Ταρσούλη Αθηνά (EL)

δύο ανάτυπα επικολλημένα σε παραλληλόγραμμο χαρτόνι. Στο αριστερό φύλλο απεικονίζονται τρείς παράλληλες σειρές από ζωγραφιστά πολύχρωμα σχέδια κεντημάτων με ανθικά μοτίβα.Στο κάτω μέρος της σελίδας φέρει την επιγραφή "5. ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ "ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΕΝΙΑ" ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ". Στο δεξί απεικονίζεται ένα χρησοκέντητο σχέδιο κεντήματος το οποίο αποτελείται από δύο οβάλ μοτίβα με ανθικά σχέδια στο εσωτερικό και μια οριζόντια πολύχρωμη κορδέλα και στο κάτω μέρος της σελίδας έχει την επιγραφή " 7. ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΕΝΙΟ ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ". Και οι δύο σελίδες υπογράφονται με τα αρχικά "Α.Τ". (EL)
Κατάσταση: καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: όλο. ΤΡΟΠΟΣ: μηχανοποιημένο. ΧΡΩΜΑΤΑ: χρυσό, γαλάζιο, κόκκινο, μωβ. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

έντυπο (EL)
Κεντητική (EL)
Πάτμος (EL)
εικόνα (EL)
στάμπα (EL)
κέντημα (EL)
ζωγραφιά (EL)
σχέδιο (EL)
off print (EN)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10812*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.