Ανάτυπο - ανάτυπο με εικόνες από ανδρικές, ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες (Εθνικαί Ενδυμασίαι-Πίναξ Δ')

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΑνάτυπο - ανάτυπο με εικόνες από ανδρικές, ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες (Εθνικαί Ενδυμασίαι-Πίναξ Δ') (EL)

Ταρσούλη Αθηνά (EL)

έξι πολύχρωμα σχέδια παραδοσιακών ενδυμασιών των περιοχών της Πάρου, της Θάσου, του Μετσόβου, της Λακωνίας, της Αττικής και Ρούμελης και του Μεσολογγίου, σε λευκό, γυαλιστερό ανάτυπο φύλλο, επικολλημένο σε μπεζ χαρτόνι. Στις άνω γωνίες του ανάτυπου φέρει τις επιγραφές, "ΕΘΝΙΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΙ" αριστερά και "ΠΙΝΑΞ Δ' " δεξιά. Και στις κάτω γωνίες έχει τις επιγραφές, "ΠΑΥΛΟΥ ΔΡΑΝΔΑΚΗ- ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ" αριστερά και "ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ", ΑΘΗΝΑΣ ΤΑΡΣΟΥΛΗ". Στην άνω δεξιά γωνία του χαρτονιού υπάρχει η σήμανση, γραμμένη με μολύβι, " αρ.1" και στην πίσω, λευκή όψη του χαρτονιού "Δραχ. 50". (EL)
Κατάσταση: καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: όλο. ΤΡΟΠΟΣ: μηχανοποιημένο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μπεζ, λευκό-άσπρο. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

Ρούμελη (EL)
Αττική (EL)
Μεσολλόγγι (EL)
παραδοσιακές φορεσιές (EL)
Πάρος (EL)
ζωγραφική (EL)
Θάσος (EL)
Μέτσοβο (EL)
ανδρική φορεσιά (EL)
ενδυμασία (EL)
Λακωνία (EL)
Τέχνη (EL)
off print (EN)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10909*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.