δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΚιλίμι-διάδρομος (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

μονόφυλλο ,βαμβακερό,μακρόστενο ,υφαντό,κιλίμι-κουρελού .Φέρει πολύχρωμες ισόπαχες ρίγες, και βαμβακερά λευκά κρόσσια στις στενές του πλευρές . (EL)
μακρόστενο υφαντό κιλίμι -διάδρομος .  Φέρει ενυφασμένες  λωρίδες που δημιουργούν ισόπαχες ρίγες  οι οποίες επαναλαμβάνονται με τον ίδιο χρωματικό ρυθμό. Δύο βυσσινί 7εκ πλάτους με μία στενότερη 3εκ στο μέσον στη συνέχεια δύο μπλε ,δύο βυσσινί ,μπλε, ενώ στο μέσον περίπου του διαδρόμου εμφανίζονται δύο μαύρες ρίγες.Το διαχωριστικό χρώμα ανάμεσα στις ρίγες είναι κυρίως το μπεζ αλλά παρεμβαίνουν και  άλλα χρώματα όπως πορτοκαλί , κόκκινο ,μαύρο ,καφέ και μωβ. Παρουσιάζει μικρές φθορές ,μία οπή κοντά στο ένα άκρο του υφαντού,και ξήλωμα της ύφανσης στο πλάι μιας από τις στενές πλευρές του .<br /> (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

κουρελού (EL)
ριγωτό (EL)
στρωσίδι (EL)
υφαντό (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/12258*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.