δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
Η υποδοχή του Βασιλέα Κωνσταντίνου B΄ στο Παλαιοχώρι Ημαθίας το 1963
The reception of King Constantine II in Paleochori, Imathia, in 1963
On Palm Sunday, after his coronation, King Constantine II of Greece toured Northern Greece, traveling from Thessaloniki to Western Macedonia, accompanied by the police. At that time, people would gather along the roads he was expected to pass. Public announcements were made through the church to inform citizens about the event.
Κυριακή των βαΐων ο Βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος Β΄ μετά την ορκωμοσία του, έκανε περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα από την Θεσσαλονίκη προς της δυτική Μακεδονία με την συνοδεία της αστυνομίας, τότε ο κόσμος έβγαινε στην δρόμο από τον οποίο θα περνούσε. Η ενημέρωση τότε των πολιτών γινόταν μέσω της εκκλησίας.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.