Αυτοκίνητο Trojan
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΑυτοκίνητο Trojan

Leyland Motors Co
Leyland Motors Co (EL)

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από τον Leslie Hounsfield με σκοπό την παραγωγή ενός φθηνού, άνετου και αξιόπιστου μηχανοκίνητου, αγνοώντας την εμφάνιση και την απόδοση. Πρωτότυπα του αυτοκινήτου άρχισαν να κατασκευάζονται στη Μεγάλη Βρετανία από το 1910. Το 1923 και μετά από κατάλληλες δοκιμές (το 1921 κατασκευάστηκαν δοκιμαστικά 6 αυτοκίνητα) η Leyland Motors ανέλαβε την παραγωγή του έως το 1929. Σ" αυτό το διάστημα κατασκευάστηκαν μόνο 15.000 αυτοκίνητα για τους λίγους αλλά φανατικούς φίλους του, τους αποκαλούμενους ¨trojanist¨. Προτιμήθηκε περισσότερο σαν ελαφρύ φορτηγάκι από οργανισμούς και εταιρίες. Διάσημοι κάτοχοι τέτοιων αυτοκινήτων ήταν η Βρετανική Πολεμική Αεροπορία (RAF) η Brook Bond Tea, η Βρετανική Υπηρεσία Τηλεφώνων και Ταχυδρομίων κ.α. Εξ" αιτίας του ιδιότροπου σχεδιασμού του παρουσίαζε βλάβες ασυνήθιστες για την εποχή του, σε βαθμό που τα συνεργεία αναρτούσαν πινακίδες ¨ΟΧΙ TROJAN¨. Η παραγωγή του συνεχίστηκε με μειωμένο ρυθμό έως το 1937.

Αυτοκίνητο

Μεγάλη Βρετανία


2015-04-17


1912-01-01
Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:3.30 m, Πλάτος:1.42 m, Ύψος:1.85 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-00001*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.