Κεραία Ράνταρ Πλοίου
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Κεραία Ράνταρ Πλοίου

Decca Radar Ltd
Decca Radar Ltd (EL)

Οι βασικές μονάδες ενός ραντάρ είναι η οθόνη (Τ.Μ.Θ. 00711), ο πομπός, ο δέκτης και η κεραία. Η αρχή λειτουργίας του ραντάρ στηρίζεται στο φαινόμενο της ανάκλασης των ραδιοκυμάτων από τα αντικείμενα που βρίσκονται στην πορεία της εκπεμπόμενης από την κεραία δέσμης. Από το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ εκπομπής και λήψης της δέσμης ραδιοκυμάτων υπολογίζεται η απόσταση του αντικειμένου, ενώ η κατεύθυνσή του υπολογίζεται από τη γωνία εκπομπής - λήψης. Το ραντάρ (στα αγγλικά RADAR -ακροστοιχίδα της έκφρασης Radio Detection And Ranging) εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1930 κυρίως σαν αποτέλεσμα της ανάγκης για προειδοποίηση εναέριας επίθεσης πολύ πριν φανεί ή ακουστεί εχθρικό αεροσκάφος και κατασκευάστηκε με τη βοήθεια των ήδη υπαρχόντων και επαρκώς εξελιγμένων ραδιοφωνικών τεχνικών. Κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο το ραντάρ έπεξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στη μάχη της Αγγλίας.

Αντικείμενα Ναυσιπλοΐας

Μεγάλη Βρετανία


2015-04-17



Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:1.85 m, Πλάτος:0.52 m, Ύψος:1.32 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-00716



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.