δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΑυτοκίνητο Ford Montier Special

Ford Motor Co
Ford Motor Co (EL)

Η εταιρία Ch. Montier & Cie, θεωρείται σαν ένας από τους πιο πετυχημένους ελεύθερους κατασκευαστές, ο οποίος χρησιμοποιώντας το σασί και τα μηχανικά εξαρτήματα από μοντέλα της Ford, παρουσίαζε τις δικές του παραλλαγές. Ειδικεύτηκε κυρίως στην κατασκευή σπορ και αγωνιστικών εκδόσεων με βάση το Ford T, έχοντας αξιόλογη παρουσία κατ΄ αρχήν στο Spa και στη συνέχεια στο LeMans, ενώ αργότερα προχώρησε και σε πολυτελείς παραλλαγές επιβατικών, με βάση το Ford A. Έμεινε στον κατασκευαστικό χώρο από το 1919 μέχρι το 1935, με τελευταία δημιουργία, ένα επίσης αυτοκίνητο αγώνων, που χρησιμοποιούσε 8-κύλινδρο κινητήρα σε ευθεία διάταξη, που δεν ήταν παρά δύο 4-κύλιδροι κινητήρες από το Ford A. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι βασισμένο στο Ford T και με βάση τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα πρέπει να έχει κατασκευαστεί το 1924.

Αντικείμενα Επίγειων Μεταφορών

Γαλλία


2015-04-17Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.