Αυτοκίνητο Reliant Robin
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Αυτοκίνητο Reliant Robin

Mebea (Μεσογειακαί Επιχειρήσεις Βιομηχανίας Εμπορίου και Αντιπροσωπειών) με άδεια από τη Reliant
Mebea (Μεσογειακαί Επιχειρήσεις Βιομηχανίας Εμπορίου και Αντιπροσωπειών) με άδεια από τη Reliant (EL)

Η ΜΕΒΕΑ (Μεσογειακές Επιχειρήσεις Βιομηχανίας, Εμπορίου και Αντιπροσωπειών), ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1960 και κατασκεύαζε κάθε είδους οχήματα, κυρίως σε συνεργασία με ξένους οίκους. Μια από τις συνεργασίες αφορούσε τη Βρετανική Reliant, μοντέλα της οποίας κατασκεύαζε, κατόπιν αδείας, στην Ελλάδα. Ένα ιδιαίτερο 3-τροχο επιβατικό όχημα της Reliant ήδη έκανε καριέρα στην Αγγλία από τη δεκαετία του '30 και με διάφορες βελτιώσεις (και νέες ονομασίες) διατηρούνταν πάντα στην επικαιρότητα. Το πλεονέκτημα του ήταν ότι, ενώ η μορφή του αντιστοιχούσε σε ένα μικρών διαστάσεων αυτοκίνητο και στο εσωτερικό του μπορούσε να φιλοξενήσει 4 άτομα, η φορολόγηση του ήταν αντίστοιχη μιας μοτοσικλέτας. Θεωρήθηκε λοιπόν από την ΜΕΒΕΑ ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να έχει πολύ καλή πορεία και στη Ελλάδα. Έτσι, μετά την επιτυχία των 3-τροχων μικρών φορτηγών, το 1974 άρχισαν να κυκλοφορούν και τα Robin "Made in Greece", πανομοιότυπα με τα βρετανικά Robin, στην κατασκευή των οποίων περιλαμβάνονταν και το σασί, ανεβάζοντας σημαντικά την προστιθέμενη αξία. Η αγοραστική ανταπόκριση όμως δεν ήταν η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα η παραγωγή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου να σταματήσει το 1978, ενώ στη Βρετανία συνέχισε να παράγεται με διάφορες αλλαγές (αλλά πάντα 3-τροχο) μέχρι το Φεβρουάριο του 2001.

Αντικείμενα Επίγειων Μεταφορών

2015-04-17



Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-03140



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.