Κάμινος Χαλκού
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΚάμινος Χαλκού

Κριάρης Διονύσης
Κριάρης Διονύσης (EL)

Στην περιοχή της Κολώνας στην Αίγινα έχει βρεθεί κάμινος τήξης χαλκού που χρονολογείται στο 2200 π.Χ. Οι Αιγινήτες της εποχής χύτευαν και επεξεργάζονταν μόνοι τους τον χαλκό . Η επεξεργασία του μετάλλου από τον εμπλουτισμό του μέχρι την τελική παραγωγή χυτών ή σφυρήλατων αντικειμένων ακολουθούσε δύο κύρια στάδια επεξεργασίας, τα οποία πραγματοποιούνταν σε διαφορετικούς τύπους κλιβάνων. Η κάμινος που παρουσιάζεται, αφορά το πρώτο στάδιο επεξεργασίας κατά το οποίο το ορυκτό μετάλλευμα τοποθετείται μαζί με την καύσιμη ύλη, προκειμένου να διαχωριστεί το μέταλλο από τις προσμίξεις που φέρει σαν ορυκτό και την απόκτηση του χαλκού σε κύπελλα μετάλλου. Ο τύπος της καμίνου αυτής είναι χαμηλής εστίας (πύελος).

Αντικείμενα Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Ελλάδα


2015-04-17Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.80 m, Πλάτος:0.60 m, Ύψος:0.39 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-03166*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.