Γραφομηχανή Olympia Monica
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΓραφομηχανή Olympia Monica

Olympia Werke Ag
Olympia Werke Ag (EL)

ι γραφομηχανές Olympia ήταν ιδανικές όχι μόνο για περιστασιακή αλλά και για καθημερινή, επαγγελματική, σκληρή χρήση. Τα πλήκτρα δεν απαιτούν μεγάλη δύναμη, τα τυπογραφικά στοιχεία χτυπούν γρήγορα το τύμπανο και επιστρέφουν αμέσως στις θέσεις τους, όλα τα μηχανικά μέρη λειτουργούν τέλεια. Η ταχύτητα, η ακρίβεια και η απαλή δακτυλογράφηση ήταν τα χαρακτηριστικά που έκαναν ξακουστές και περιζήτητες τις γραφομηχανές Olympia. Η σειρά SM αποτελείται από φορητές γραφομηχανές (εκτός από την SM9), όπως άλλωστε υποδηλώνουν τα αρχικά των λέξεων Schreibmaschine Mittelgrob δηλαδή γραφομηχανή μεσαίου μεγέθους. Υπήρχαν επίσης οι σειρές γραφομηχανών μεγάλου μεγέθους SG και οι επίπεδες γραφομηχανές SF. Η SM5 είναι η τελευταία που διατηρεί τον σχεδιασμό των SM3 και SM4 με μόνη διαφορά το γυαλιστερό χρώμα. Σύμφωνα με τις πηγές η SM5 δεν είχε τα ελατήρια στη βάση των πλήκτρων που έκαναν ιδιαίτερα ευχάριστη τη δακτυλογράφηση στις προηγούμενες μηχανές, ούτε ηχομονωτικό υλικό.

Γραφομηχανές

Γερμανία


2015-04-17Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.28 m, Πλάτος:0.31 m, Ύψος:0.14 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-03188*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.