Μηχανισμός Των Αντικυθήρων

Μηχανισμός Των Αντικυθήρων
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Μηχανισμός Των Αντικυθήρων

The Antikythera Mechanism Research Project
The Antikythera Mechanism Research Project (EL)

Σύμφωνα με τα τελευταία (2014) στοιχεία που προέκυψαν από την Ομάδα μελέτης του μηχανισμού των Αντικυθήρων (The Antikythera Mechanism Research Project), ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ήταν ένας αναλογικός υπολογιστής εκπληκτικής τεχνολογίας, ο πρώτος στην παγκόσμια ιστορία. Κατασκευάστηκε πάνω από 2000 χρόνια πριν (2ος αιώνας π.Χ.) και χρησιμοποιείτο για τον ακριβή υπολογισμό της θέσης του Ήλιου, της Σελήνης και πιθανών των πλανητών στον ουρανό. Υπολόγιζε τις φάσεις της Σελήνης, προέβλεπε εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων (Ολυμπιακοί, Πύθια, Νέμεα, Ίσθμια). Την μπροστινή και την πίσω επιφάνεια κάλυπταν μπρούτζινες πλάκες με ημερολογιακές ή αστρονομικές κλίμακες και δείκτες. Αστρονομικές, γεωγραφικές και τεχνολογικές οδηγίες χρήσης έφερε και σε δύο προστατευτικές πλάκες, όπως επίσης και στα διαβρωμένα μέλη το εσωτερικού του. Είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα, η αξία του οποίου είναι εξαιρετικά σημαντική για τη γνώση της τεχνολογίας και την εξέλιξή της. Παρόμοιος αρχαίος μηχανισμός δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Δικαίως ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων θεωρείται τόσο σημαντικός για την εξέλιξη της Τεχνολογίας, όσο και η Ακρόπολη για την εξέλιξη της Αρχιτεκτονικής.&nbsp;<br /> Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε το 2014 υπό την επίβλεψη της ομάδας μελέτης του μηχανισμού (The Antikythera Mechanism Research Project)

Αντικείμενα Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Ελλάδα


2015-04-17



Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-03394



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.