Σασί Αυτοκίνητου Τζιπ M38-A1

Σασί Αυτοκίνητου Τζιπ M38-A1
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΣασί Αυτοκίνητου Τζιπ M38-A1

Wills Motor Company
Wills Motor Company (EL)

Κατασκευάστηκε αρχικά σε 2.675 αντίτυπα από την American Bantam, όταν αυτή κέρδισε το συμβόλαιο του Αμερικανικού Στρατού για την κατασκευή ενός οχήματος ¨Γενικής Χρήσης¨ (General Purpose - G.P.) Η προφορά των αρχικών GP παραφράστηκε σε Jeep, δίνοντας και το τλεικό όνομα του μοντέλου. Με την είσοδο των ΗΠΑ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αδυναμία μαζικής παραγωγής για τις αυξημένες ανάγκες του στρατού, ανάγκασαν την American Bantam να εκχωρήσει τα δικαιώματα κατασκευής του οχήματος στην Willys κατ' αρχήν και στην Ford στη συνέχεια. Υπήρξε το πρώτο τετρακίνητο όχημα μαζικής παραγωγής που κατασκευάστηκε μέχρι το 1945 σε περισσότερα από 700.000 τεμάχια. ΠΛΑΙΣΙΟ (ΣΑΣΙ) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Στα παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων (αλλά και σε ορισμένα σύγχρονα), το αμάξωμα αποτελεί ξεχωριστό τμήμα από το πλαίσιο (σασί) του αυτοκινήτου. Δηλαδή, υπάρχει μια βασική μεταλλική κατασκευή, το πλαίσιο, όπου είναι προσαρμοσμένα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και όπου εκεί επάνω "χτίζεται" το αμάξωμα.

Αντικείμενα Επίγειων Μεταφορών

ΗΠΑ


2015-04-17Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-01971*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.