Αυτοκίνητο Datsun Bluebird
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Αυτοκίνητο Datsun Bluebird

Πρόκειται για το μοντέλο PL- 312, που παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο του 1961, αντικαθιστώντας το 310, που ήταν και το πρώτο της σειράς των Bluebird. H επιλογή του ονόματος (που συνόδευσε για χρόνια πολλά μοντέλα της εταιρίας) δεν ήταν τυχαία, αφού το "γαλάζιο πουλί" συμβολίζει την ευτυχία, την αγάπη και την καινούργια ελπίδα, μαζί με το μήνυμα για την επιστροφή της άνοιξης. Απετέλεσε μια από τις πρώτες παγκόσμιες επιτυχίες του εργοστασίου και - σε σχέση με τον προκάτοχο του - οι αλλαγές ήταν κυρίως αισθητικές, αφού είχε διατηρήσει τον ίδιο κινητήρα της σειράς Ε-1, με 1189 κ.ε., που απέδιδε 60 ίππους στις 5000 στρ. / λεπτό. Παράλληλα όμως, το ίδιο σκάφος κυκλοφορούσε και με τον κινητήρα των 1000 κ.ε., ενώ εκτός από την έκδοση sedan υπήρχε και η station. Έμεινε στην παραγωγή μέχρι το Σεπτέμβριο του 1963, οπότε και αντικαταστάθηκε από το 410, που είχε σχεδιάσει ο ιταλικός οίκος Pininfarina.

Αντικείμενα Επίγειων Μεταφορών

2015-04-17



Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-03049



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.