Ιστορία της Κρήτης (Νέα). Από των αρχαιοτάτων μέχρι των καθ΄ημάς χρόνων, Τόμος Β΄

Ιστορία της Κρήτης (Νέα). Από των αρχαιοτάτων μέχρι των καθ΄ημάς χρόνων, Τόμος Β΄
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
Ο σύνδεσμος στο ψηφιακό αρχείο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NCΙστορία της Κρήτης (Νέα). Από των αρχαιοτάτων μέχρι των καθ΄ημάς χρόνων, Τόμος Β΄

Κριάρης Παναγιώτης

Στο Διδασκαλείο Κρήτης στο Ηράκλειο λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη από την έναρξη της λειτουργίας του το 1901. Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική υπηρεσία, που παρείχε μορφωτικά μέσα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της εποχής. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Διδασκαλείου δεν είχε ακόμη ιδρυθεί στο Ηράκλειο δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία ιδρύθηκε το 1908. Στον τελευταίο σωζόμενο συγκεντρωτικό κατάλογο βιβλίων του Διδασκαλείου εντοπίστηκαν 666 τίτλοι, ενταγμένοι σε 5 Ταξιθετικές Κατηγορίες (Τ.Κ.): α. Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι. β. Επιστημονικά. γ. Ελεύθερα αναγνώσματα. δ. Βοηθητικά. ε. Διδακτικά. Η ανωτέρω ταξινόμηση δεν αντιστοιχούσε σε κάποια αυστηρή θεματική κατηγοριοποίηση με δεδομένο ότι ορισμένα βιβλία ίδιας θεματικής ταξινομήθηκαν σε διαφορετικές Τ.Κ.. Η Τ.Κ. «Επιστημονικά» περιελάμβανε βιβλία που αφορούσαν θέματα παιδαγωγικά, ψυχολογίας, διδακτικής και ειδικής διδακτικής ποικίλων γνωστικών αντικειμένων, λαογραφίας, ιστορίας, αρχαίας ελληνικής γραμματείας, καθώς και ξένη λογοτεχνία. Το βιβλίο "Ιστορία της Κρήτης (Νέα), από των αρχαιοτάτων μέχρι των καθ΄ ημάς χρόνων" ανήκε στην κατηγορία «Επιστημονικά» της δανειστικής βιβλιοθήκης του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Πρόκειται για επιστημονικό σύγγραμμα που αναφέρεται στην ιστορία της Κρήτης από την κατάκτησή της από τους Οθωμανούς (1646) μέχρι την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στον δεύτερο τόμο του βιβλίου περιγράφονται οι μάχες που έλαβαν χώρα μεταξύ Βενετών και Οθωμανών, καθώς και η αντίσταση του κρητικού λαού, η κατάκτηση της νήσου και η επιβολή των μέτρων διακυβέρνησης από τους Οθωμανούς, τα επαναστατικά κινήματα των Κρητών, οι προετοιμασίες για την οργάνωση του ξεσηκωμού των Ελλήνων τις παραμονές του 1821. Ο συγγραφέας Παναγιώτης Κριάρης ήταν Αντισυνταγματάρχης του Ελληνικού Πυροβολικού.

bibo:Book
Book
TEXT
Livre
Βιβλίο

Εν Αθήναις

198 page(s)
16 εκ. × 22 εκ.

1931

Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

other

https://e-her.org/collection/category/1001/book/135
https://e-her.org/omeka/files/original/bd0bfb4feba2a2ac0d26bda965d9da0d01adc2e4.pdf*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.