Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, Τόμος Γ΄

Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, Τόμος Γ΄
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
Ο σύνδεσμος στο ψηφιακό αρχείο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NCΙστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, Τόμος Γ΄

Τρικούπης Σπυρίδων

Στο Διδασκαλείο Κρήτης στο Ηράκλειο λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη από την έναρξη της λειτουργίας του το 1901. Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική υπηρεσία, που παρείχε μορφωτικά μέσα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της εποχής. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Διδασκαλείου δεν είχε ακόμη ιδρυθεί στο Ηράκλειο δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία ιδρύθηκε το 1908. Στον τελευταίο σωζόμενο συγκεντρωτικό κατάλογο βιβλίων του Διδασκαλείου εντοπίστηκαν 666 τίτλοι, ενταγμένοι σε 5 Ταξιθετικές Κατηγορίες (Τ.Κ.): α. Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι. β. Επιστημονικά. γ. Ελεύθερα αναγνώσματα. δ. Βοηθητικά. ε. Διδακτικά. Η ανωτέρω ταξινόμηση δεν αντιστοιχούσε σε κάποια αυστηρή θεματική κατηγοριοποίηση με δεδομένο ότι ορισμένα βιβλία ίδιας θεματικής ταξινομήθηκαν σε διαφορετικές Τ.Κ.. Η Τ.Κ. «Επιστημονικά» περιελάμβανε βιβλία που αφορούσαν θέματα παιδαγωγικά, ψυχολογίας, διδακτικής και ειδικής διδακτικής ποικίλων γνωστικών αντικειμένων, λαογραφίας, ιστορίας, αρχαίας ελληνικής γραμματείας, καθώς και ξένη λογοτεχνία. Το βιβλίο "Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως" ανήκε στην κατηγορία «Επιστημονικά» της δανειστικής βιβλιοθήκης του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα τετράτομο έργο, στο οποίο ο Σπυρίδων Τρικούπης (1788-1873), πρώτος πρωθυπουργός του νέου ελληνικού κράτους, καταγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στην ελληνική επανάσταση, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας έως την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Το έργο προλογίζει ο Κωστής Παλαμάς (1859-1943) και η έκδοσή του συνέπεσε με τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από τη διεξαγωγή των γεγονότων. Ο τρίτος τόμος της σειράς εξιστορεί τα γεγονότα από τον θάνατο του Δράμαλη έως και τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου. Η παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων συμπληρώνεται με την παράθεση καλλιτεχνικών εικόνων ολοσέλιδων ή εντός των κειμένων. Ο συγγραφέας Σπυρίδων Τρικούπης (1788-1873) ήταν πολιτικός και ιστορικός.

bibo:Book
Book
TEXT
Livre
Βιβλίο

Αθήναι

17 εκ. × 22 εκ.
670 page(s)

1926

Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

other

https://e-her.org/collection/category/1001/book/139
https://e-her.org/omeka/files/original/819086601edc7cb9546d131e05303c644bcaccda.pdf*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.