Ιστορία της Ιταλικής Λογοτεχνίας

Ιστορία της Ιταλικής Λογοτεχνίας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
Ο σύνδεσμος στο ψηφιακό αρχείο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Ιστορία της Ιταλικής Λογοτεχνίας

Flamini Francesco & Gremier Victor, Μετάφρ. Σερούιος Γεώργιος

Στο Διδασκαλείο Κρήτης στο Ηράκλειο λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη από την έναρξη της λειτουργίας του το 1901. Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική υπηρεσία, που παρείχε μορφωτικά μέσα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της εποχής. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Διδασκαλείου δεν είχε ακόμη ιδρυθεί στο Ηράκλειο δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία ιδρύθηκε το 1908. Στον τελευταίο σωζόμενο συγκεντρωτικό κατάλογο βιβλίων του Διδασκαλείου εντοπίστηκαν 666 τίτλοι, ενταγμένοι σε 5 Ταξιθετικές Κατηγορίες (Τ.Κ.): α. Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι. β. Επιστημονικά. γ. Ελεύθερα αναγνώσματα. δ. Βοηθητικά. ε. Διδακτικά. Η ανωτέρω ταξινόμηση δεν αντιστοιχούσε σε κάποια αυστηρή θεματική κατηγοριοποίηση με δεδομένο ότι ορισμένα βιβλία ίδιας θεματικής ταξινομήθηκαν σε διαφορετικές Τ.Κ.. Η Τ.Κ. «Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι» περιελάμβανε βιβλία που αφορούσαν την ελληνική και ξένη λογοτεχνία, τη θεωρία της λογοτεχνίας, την ιστορία, τη φιλοσοφία, τη λαογραφία και τη θρησκειολογία. Το βιβλίο ''Ιστορία της Ιταλικής Λογοτεχνίας'' ανήκε στην κατηγορία «Γράμματα - Επιστήμαι - Τέχναι» της δανειστικής βιβλιοθήκης του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Πρόκειται για έργο των Francesco Flamini και Victor Gremier, το οποίο αναδεικνύει την ιταλική λογοτεχνική κληρονομιά μέσα από την αναφορά σε αντιπροσωπευτικούς συγγραφείς και ποιητές, όπως: ο Δάντης, ο Πετράρχης και ο Βοκκάκιος, οι λογοτέχνες της προ-Αναγεννησιακής περιόδου, ο Μακιαβέλι και ο Γκουιτσιαρνίνι ως εκπρόσωποι της Κλασικής Φιλολογίας, οι συγγραφείς της εποχής της Αντίδρασης στον Καθολικισμό και οι συγγραφείς της Ανακαίνισης, όπως ο Παρίνι και ο Λεοπάρντι, καθώς επίσης ο Αλεσάντρο Μαντζόνι και οι εκπρόσωποι της λογοτεχνίας της Εθνικής Αποκατάστασης, ο Καρντούτσι και οι εκφραστές της Νεότερης Φιλολογίας, ο Πασκόλι και ο Ντ’ Αννούντσιο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά στο θέατρο των νεότερων χρόνων, στην κριτική και επιστημονική πεζογραφία, αλλά και στη νεότερη τάση του θεάτρου. Το βιβλίο μεταφράστηκε από τον Γεώργιο Σερούιο, συγγραφέα και μεταφραστή.

bibo:Book
Book
TEXT
Livre
Βιβλίο

Εν Αθήναις

13 εκ. × 18 εκ.
248 page(s)

1930



Ιταλική λογοτεχνία


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

other

https://e-her.org/collection/category/1000/book/290
https://e-her.org/omeka/files/original/bd7b2c409874de2a3a014ab6a2266e36ad18e23c.pdf



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.