Η παιδαγωγούσα οικογένεια

Η παιδαγωγούσα οικογένεια
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
Ο σύνδεσμος στο ψηφιακό αρχείο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NCΗ παιδαγωγούσα οικογένεια

Σκαλισιάνος Χαράλαμπος

Στο Διδασκαλείο Κρήτης στο Ηράκλειο λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη από την έναρξη της λειτουργίας του το 1901. Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική υπηρεσία, που παρείχε μορφωτικά μέσα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της εποχής. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Διδασκαλείου δεν είχε ακόμη ιδρυθεί στο Ηράκλειο δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία ιδρύθηκε το 1908. Στον τελευταίο σωζόμενο συγκεντρωτικό κατάλογο βιβλίων του Διδασκαλείου εντοπίστηκαν 666 τίτλοι, ενταγμένοι σε 5 Ταξιθετικές Κατηγορίες (Τ.Κ.): α. Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι. β. Επιστημονικά. γ. Ελεύθερα αναγνώσματα. δ. Βοηθητικά. ε. Διδακτικά. Η ανωτέρω ταξινόμηση δεν αντιστοιχούσε σε κάποια αυστηρή θεματική κατηγοριοποίηση με δεδομένο ότι ορισμένα βιβλία ίδιας θεματικής ταξινομήθηκαν σε διαφορετικές Τ.Κ.. Η Τ.Κ. «Επιστημονικά» περιελάμβανε βιβλία που αφορούσαν θέματα παιδαγωγικά, ψυχολογίας, διδακτικής και ειδικής διδακτικής ποικίλων γνωστικών αντικειμένων, λαογραφίας, ιστορίας, αρχαίας ελληνικής γραμματείας, καθώς και ξένη λογοτεχνία. Το βιβλίο ''Η παιδαγωγούσα οικογένεια'' ανήκε στην κατηγορία «Επιστημονικά» της δανειστικής βιβλιοθήκης του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Πρόκειται για εγχειρίδιο που απευθύνεται στους γονείς και επιχειρεί να τους ενημερώσει για το πώς μπορούν να συμβάλλουν στη σωματική, πνευματική, συναισθηματική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών τους, ανάλογα με την ηλικία. Το βιβλίο περιέχει πρακτικές οδηγίες για θέματα, όπως: η υγιεινή του σώματος, η εκμάθηση της γλώσσας, η άσκηση της σκέψης, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων, η συναισθηματική αγωγή, η καλαισθησία, η θρησκευτική αγωγή, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ανταπόκριση σε κοινωνικούς ρόλους. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Χαράλαμπος Σκαλισιάνος (γεννήθηκε το 1876).

bibo:Book
Book
TEXT
Livre
Βιβλίο

Εν Λειψία

11 εκ. × 17 εκ.
154 page(s)

1922Οικογένεια - διαπαιδαγώγηση


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

other

https://e-her.org/collection/category/1001/book/292
https://e-her.org/omeka/files/original/abd6dd5644f978c90380c22cecc098c405b8bf6f.pdf*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.