Οι νόμοι και οι ρυθμοί στην τέχνη

Οι νόμοι και οι ρυθμοί στην τέχνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
Ο σύνδεσμος στο ψηφιακό αρχείο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NCΟι νόμοι και οι ρυθμοί στην τέχνη

Deonna Waldemar, Μεταφρ. Δασκαλάκης Απόστολος

Στο Διδασκαλείο Κρήτης στο Ηράκλειο λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη από την έναρξη της λειτουργίας του το 1901. Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική υπηρεσία, που παρείχε μορφωτικά μέσα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της εποχής. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Διδασκαλείου δεν είχε ακόμη ιδρυθεί στο Ηράκλειο δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία ιδρύθηκε το 1908. Στον τελευταίο σωζόμενο συγκεντρωτικό κατάλογο βιβλίων του Διδασκαλείου εντοπίστηκαν 666 τίτλοι, ενταγμένοι σε 5 Ταξιθετικές Κατηγορίες (Τ.Κ.): α. Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι. β. Επιστημονικά. γ. Ελεύθερα αναγνώσματα. δ. Βοηθητικά. ε. Διδακτικά. Η ανωτέρω ταξινόμηση δεν αντιστοιχούσε σε κάποια αυστηρή θεματική κατηγοριοποίηση με δεδομένο ότι ορισμένα βιβλία ίδιας θεματικής ταξινομήθηκαν σε διαφορετικές Τ.Κ.. Η Τ.Κ. «Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι» περιελάμβανε βιβλία που αφορούσαν την ελληνική και ξένη λογοτεχνία, τη θεωρία της λογοτεχνίας, την ιστορία, τη φιλοσοφία, τη λαογραφία και τη θρησκειολογία. Το βιβλίο "Οι νόμοι και οι ρυθμοί στην τέχνη" ανήκε στην κατηγορία «Γράμματα – Επιστήμαι-Τέχναι» της δανειστικής βιβλιοθήκης του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Ο συγγραφέας Βαλντεμάρ Ντεοννά (Waldemar Deonna, 1880-1959) ήταν αρχαιολόγος και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Εργάστηκε στην Ελλάδα ως μέλος της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής. Στο βιβλίο πραγματεύεται την έννοια της τέχνης σε σχέση με την επιστήμη της αρχαιολογίας. Για τον λόγο αυτό επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή στο επιστημονικό πεδίο της αρχαιολογίας και στη συνέχεια αναλύει την έννοια της αισθητικής στη διαδικασία της ανασκαφής. Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στην περιγραφή των κυριότερων αρχαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, των καλλιτεχνικών ρευμάτων και των ρυθμών που επικράτησαν. Το βιβλίο επιμελήθηκε μεταφραστικά ο Απόστολος Δασκαλάκης.

bibo:Book
Book
TEXT
Livre
Βιβλίο

Εν Αθήναις

13 εκ. × 18 εκ.
212 page(s)

1930Τέχνη


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

other

https://e-her.org/omeka/files/original/10d62c16b18a957949bf68e666e6facb5b84863d.pdf
https://e-her.org/collection/category/1000/book/43*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.