Ζαχαρόπουλος , Αναγνώστης

Ζαχαρόπουλος , Αναγνώστης

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ακαδημία Αθηνών   

Αποθετήριο :
Κέντρον Ερεύνης του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού (ΚΕΜΝΕ)   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή
CC_BY_NC_SA



Ζαχαρόπουλος , Αναγνώστης (EL)

3 Σεπτ. 1809 «Ζάκυνθος 3 Σεπτεμβρίου 1809. Εκράχτηκα εγώ ο υποκάτωθεν υπογεγραμμένος πνευματικός εις το σπήτι όπου κατοικεί ο Σταματέλος και κύρα τον Κωνσταντή Κολοκοτρώνη εις βαρείαν ασθένειαν και εξωμολογήθη εις εμέ έχοντας τον νουν του υγιά, ο οποίος μας παρήγγειλε διά στόματος ορκίζοντάς μας ο παρών Γεώργιος Σταματέλος και ο Κολίνος Γιαννάκης Κολοκοτρώνης ότι αφίνει εις χείρας του Αναγνώστου Ζαχαροπούλου ό,τι και αν είχεν ολίγον ή πολύ και του δίδει χρέος να του κάμη τα καλά της ψυχής του.... ότι και αν είχε το αφίνει εις τον άνωθεν Αναγνώστην Ζαχαρόπουλον, τον οποίον συσταίνει και διά καθολικόν του κληρονόμον και εννοιάζει αν έλθουν οι ιδικοί μου άνθρωποι να μην έχη άλλο χρέος να τους δίδη παρά μόνον το τουφέκι μου και την μπιστόλα μου με τα φουρλαμέντα ασημένια και τίποτα άλλο να μη ζητούν,....» Εκ της Διαθήκης του Κολίνου Κολοκοτρώνη. (EL)

Ζαχαρόπουλος , Αναγνώστης (EL)




Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.