Προσωπογραφία της μητέρας του ζωγράφου
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Προσωπογραφία της μητέρας του ζωγράφου (EL)

Τάταρης Σακελλάριος (1929-) (EL)

Προσωπογραφία ηλικιωμένης γυναίκας (EL)
Μολύβι (EL)
Εικονίζεται η κατενώπιον προσωπογραφία μιας ηλικιωμένης γυναίκας σε τόνους του λευκού και του μαύρου.Το κεφάλι της τυλίγει μαντήλι, δεμένο χαρακτηριστικά στην κορυφή του, ενώ στους ώμους της πέφτει πανωφόρι με μακρύ, κλειστό με ένα κουμπί, γιακά. Φορά μικρά στρογγυλά γυαλιά που στερεώνονται στα φουσκωμένα μήλα της. Η μορφή φωτίζεται από δεξιά και η χρήση της φωτοσκίασης δημιουργεί βαθύνσεις και πτυχώσεις τόσο στο πρόσωπο, όσο και στα ενδύματα. Το πρόσωπο της αποδίδεται αυλακωμένο και σκυθρωπό, με χαρακτηριστικές τις ρυτίδες που χωρίζουν το στόμα από τα αποστεωμένα μάγουλά της. Το βλέμμα τέλος ακολουθεί την ελαφριά κλίση του κεφαλιού προς τα αριστερά, δίνοντας μια βαθιά λυπημένη έκφραση. (EL)

Ζωγραφική (EL)

Μολύβι

32,5 x 21,5 cm

Προσωπογραφία (EL)


Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.