Σαντορίνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Σαντορίνη (EL)

Γιολδάσης Δημήτρης (1897-1993) (EL)

Στα πλαίσια των συχνών ταξιδιών του σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εμπλουτίσει τις ζωγραφικές του εμπειρίες, ο Γιολδάσης επισκέφθηκε και τις Κυκλάδες. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι στις 17 Απριλίου 1927 δημοσίευσε τις εντυπώσεις του από τη Σύρο και την Τήνο στην εφημερίδα «Η Κυριακή του ΄Ελεύθερου Βήματος΄». Το έργο «Σαντορίνη» πιθανότατα τοποθετείται χρονικά την περίοδο αυτή. Ο Γιολδάσης επιλέγει να αποδώσει μία αρκετά γνωστή άποψη του κυκλαδίτικου νησιού, με τα χαρακτηριστικά λευκά κτίσματα στο πρώτο επίπεδο και το νησάκι της Καμένης στο βάθος. Η φωτεινή χρωματική κλίμακα που βασίζεται στους τόνους του λευκού και του ανοιχτού μπλε αποδίδει με επιτυχία την ιδιότυπη ατμόσφαιρα του τοπίου. (EL)
Εκκλησάκι στη Σαντορίνη (EL)
Λάδι σε χάρντμπορντ (EL)

Ζωγραφική (EL)

Λάδι


25 x 32 cm

Τοπιογραφία (EL)


Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.