δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική ΧρήσηΣτην εξοχή (EL)

Στρατηγός Γεώργιος (1876-1944) (EL)

Λάδι σε μουσαμά (EL)
Μία παρέα στην εξοχή (EL)
Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, με αριστοκρατική ενδυμασία εποχής, συνομιλούν στο ύπαιθρο καθισμένοι καταγής, στις παρυφές ενός χαμηλού λόφου. Ο λόφος που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της σύνθεσης λειτουργεί σαν άμεσο φόντο στις μορφές τους, που σχηματίζουν ένα στενό κύκλο στη μικρή κατωφέρεια. Οι μορφές τους δίνονται πολύ ελεύθερα, με βάση τις ασπρόμαυρες αντιθέσεις των ρούχων τους, ενώ η ανδρική αποδίδεται με την πλάτη στο θεατή. Το ίδιο ελεύθερα αποδίδεται και ο περιβάλλων χώρος, όπου κυριαρχούν οι αποχρώσεις του πράσινου. Ο λίγος ελεύθερος χώρος στην αριστερή πλευρά του πίνακα, συμπληρώνεται με σειρές δέντρων, που οδηγούν από την άκρη του λόφου στο βάθος. (EL)

Ζωγραφική (EL)

Λάδι50 x 59 cm

Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.