Τοπίο με άλογα Τεγέα
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τοπίο με άλογα Τεγέα (EL)

Αστεριάδης Αγήνωρ (1898-1977) (EL)

Λάδι σε μουσαμά (EL)
Άλογα σε χωράφι (EL)
Η τοπιογραφία αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής του Αστεριάδη και σε αυτήν φαίνονται πιο ευδιάκριτα οι διακυμάνσεις στο ύφος και στη τεχνοτροπία του. Η σύνθεση είναι μελετημένη και δομημένη με αρτιότητα. Στο πρώτο εικονιστικό πλάνο εικονίζεται ένα μεγάλο λιβάδι. Στο κέντρο στέκονται δύο άλογα, αριστερά δύο αγρότες και δεξιά μια φιγούρα και ένα κοπάδι με ζώα. Το λιβάδι οριοθετείται από τα βουνά του βάθους. Ο Αστεριάδης οργανώνει με σαφήνεια τον χώρο χρησιμοποιώντας διάφορα χρωματικά επίπεδα και τις μορφές που παρουσιάζονται. Επιπλέον ο χειρισμός του βάθους δημιουργεί ένα είδος σκηνικού. Στα έργα αυτής της δεκαετίας, το χρώμα γίνεται βασικός άξονας και υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στις προσμείξεις των χρωμάτων. (EL)

Ζωγραφική (EL)

Λάδι


48 x 61 cm


1945


Τοπιογραφία (EL)


Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.